Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ι. Μ. Ιλίου

Το Σάββατο 20/5 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον εσπερινό προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στις Κάτω Αχαρναί συμπαραστατούμενος από πλειάδα κληρικών και διακόνων.

Μετά το «νυν απολύεις» επακολούθησε λιτανευτική πορεία της εινόνας παρόντων του Δημάρχου Αχαρνών κ. Σπύρου Βρεττού και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Πριν την απόλυση ο Σεβ. έκλεισε την όλη ακολουθία τονίζοντας τον ενωτικό χαρακτήρα των ενεργειών του Αγίου Κωνσταντίνου τόσο στο πολιτικό γίγνεσθαι (ένωση των τεσσάρων τμημάτων της ρωμαϊκής επί Διοκλητιανού αυτοκρατορίας σε ένα με έδρα την Κωνσταντινούπολη) όσο και στα θρησκευτικά θέματα με την ισοτιμία των θρησκειών με το διάταγμα των Μεδιολάνων και την καταστολή των διαφόρων αιρέσεων με την σύγκλιση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου.

Την Κυριακή 21/5 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα – ο οποίος διηκόνησε και το ευαγγελικό κήρυγμα και ικανό αριθμό ιερέων και διακόνων.

Στο τέλος της λειτουργίας επακολούθησε λιτανεία της εικόνος των Αγίων με την παρουσία του Δημάρχου Φυλής κ. Χρήστου Παππού και πλειάδος αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Διαβάστε ακόμα