Ο Μητροπολίτης Μάνης στον Ι. Ν. Αγίου Ανδρέου Σκάλας Ωρωπού

Την Ζ’ Κυριακή μετά το Πάσχα 28 Μαϊου η οποία είναι αφιερωμένη τιμητικά  όπως ορίζει το  εκκλησιαστικό τυπικό στην μνήμη των  318 θεοφόρων πατέρων οι οποίοι και έλαβαν μέρος στην Α’ Οικομουνική Σύνοδο και συνήλθε το 325 μ.Χ στην Νικαία της Βυθινίας και  με την ευκαιρία της σημερινής  εορτής στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου της Σκάλας του Ωρωπού  ιερούργησε κατόπιν παραχώρησης  άδειας του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Κηφισίας Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος με συλλειτουργούς  τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ωρωπού και Καπανδριτίου  Πρωτοπρ Αντώνιο Παπαχαραλάμπους εφημέριο του ιερού ναού και τον  Διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως  Κηφισίας  π. Ιωάννη Παπανικολάου.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης  κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο με θέμα το μήνυμα των αγίων θεοφόρων πατέρων που μεταφέρουν  στον σύγχρονο κόσμο και οι οποίοι αποτελούν ακριβέστατα παραδείγματα  της ορθοδόξου ημών πίστεως.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Χρυσόστομος εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  Κηφισίας κ. Κύριλλο για την παραχώρηση της  άδειας.

Επίσης  συνεχάρει τον εφημέριο του ιερού ναού τον π. Αντώνιο για την ευπρέπεια του ιερού ναού για το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο του στην ενορία τους ενορίτες κσι τους ιεροψάλτες.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο π. Αντώνιος εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες  προς τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο  για την λειτουργική παρουσία του  στην συνέχεια εκ της ενορίας   εις ένδειξη της αβραμιαίας φιλοξενίας   προς τον Σεβασμιώτατο  ως  ευλογία της επισκέψεως του εδόθει  φιλότιμος δωρεά  προς εκείνον μία αναμνηστική  εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα