Ο Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στους Αγίους Αναργύρους

Άγιοι Ανάργυροι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η πόλη των Αγίων Αναργύρων τιμά την μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου του ομολογητού, στον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Ο Ναός των Αγίων Ακινδύνων έχει εγκαινιασμένο παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο.

Σήμερα το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου. Νωρίτερα ο κ. Φιλόθεος εκόμισε τον σκούφο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου προς ευλογία των πιστών της ενορίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στην αφθαρσία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και την πίστη και ευσέβεια των προγόνων μας που διέσωσαν και μετέφεραν το Λείψανο του Αγίου στο Νέο Προκόπι Ευβοίας.

Τόνισε πως “αν υπήρχε τότε η αποτέφρωση των νεκρών που είναι ενάντια στη φύση του ανθρώπου, στο βαθμό που υπάρχει σήμερα, τι θα είχαμε να συναντήσουμε από τον Άγιό μας; Τα θαύματα του. Αλλά δεν θα είχαμε τον ίδιο, διότι θα τον είχαμε εξαφανίσει δια την βίας. Όμως το λείψανο του Αγίου άντεξε την φωτιά και τις κακουχίες και έμεινε αδιάφθορο, χάρη στην πίστη των κατοίκων του Προκοπίου να τυλίξουν σε ένα χαλί του σώμα Του και να το φέρουν στην Ελλάδα. Ως απόδειξη της ύπαρξης του Θεού έως σήμερα. Και για αυτό βλέπουμε χιλιάδες πιστούς να τον επισκέπτονται αυτές τις ημέρες με τα πόδια από όλα τα μέρη της Εύβοιας, σε μια δύσκολη διαδρομή για να συναντήσουν τον Άγιο.”

Ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος, που θα προεξάρχει της αυριανής πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, συνεχάρη τον εφημέριο του ναού Πανοσιολογιωτατο Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Μαλούφ για το έργο και τον αγώνα που πραγματοποιεί να ανεγείρει μεγαλοπρεπή Ναό εν μέσω κρίσης και οικονομικών δυσκολιών.

Παρών στην Ακολουθία και ο υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Αλέξανδρος Σαμόλης.

Διαβάστε ακόμα