Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών

Ι. Μονή Καλτεζών – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα και σε Αναστάσιμο κλίμα πανηγυρίζει και φέτος η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας την μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας, Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρωνος της Λυκίας του Θαυματουργού.

Σήμερα το εσπέρας, Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σπάρτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεραφείμ Κοσμά και Ιερείς της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο π. Σεραφείμ, αναφέρθηκε εκτενώς στην Αγιοσύνη, λέγοντας ότι η Εκκλησία μας προβάλει τους Αγίους προς παραδειγματισμό των χριστιανών, ώστε να ακουμπίσουμε επάνω τους τις δοκιμασίες μας και να συνεχίσουμε τον αγώνα προς την σωτηρία. Συνάμα τόνισε πως η αγιότητα είναι η αληθινή ισορροπία με τον Θεό. Κλείνοντας, ευχήθηκε προς το εκκλησίασμα και την αδελφότητα της Μονής ο Άγιος να χαρίζει απλόχερα υγεία και κάθε καλό με σκοπό την σωτηρία όλων.

Εν συνεχεία, πέριξ της Ιεράς Μονής πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του εορτάζοντος Αγίου.

Πιστοί προσήλθαν στην Ιερά Μονή για να συμμετάσχουν στον πανηγυρικό Εσπερινό και να προσκυνήσουν τμήμα Λειψάνου του εορτάζοντος Αγίου, όπου και φυλάσσεται.

Διαβάστε ακόμα