Περίλαμπρος ο εγκαινιασμός του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνης Μελισσίων

Μελίσσια | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν σήμερα, τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Μελισσίων.

Στον Όρθρο, την Τελετή των Εγκαινίων και την πανηγυρική πρώτη Θεία Λειτουργία επί της εγκαινιασμένης τραπέζης προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, o οποίος έφτασε αισίως τα 37 εγκαινιασμένα θυσιαστήρια.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρας Καραγιάννης, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Εκάλης-Νέας Ερυθραίας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιος Ντέτσικας, Αμαρουσίου Πανοσ. Αρχιμ. π.Τιμόθεος Κατάρας και Πεύκης-Μεταμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστράτιος Δελατόλας και επισκέπτες Ιερείς. 

Από την παραμονή είχαν τοποθετηθεί πάνω στην Αγία Τράπεζα, τεμάχια Ιερών Λειψάνων της Αγίας Μάρτυρος Αντωνίνης, του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου του Ακαρνάνος και των Οσιάθλων εν Ταώ μαρτυρησάντων Πατέρων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε επακριβώς τη διάταξη και τα τελούμενα. Την γενική επιμέλεια των τριακοστών εβδομων (37) Ιερών Εγκαινίων είχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κηφισιάς Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριος Λιέπουρης και ο Ιερολ. Αρχιδιάκονος π. Ιάκωβος Χρόνης.

Παρούσα στην τελετή και η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Στό τελος της Θείας Λειτουργία μνημόνευσε τους κεκοιμημένους κτήτωρες και δωρητές του Ναού και επαίνεσε τον προϊστάμενο του Ναου, Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Παχόγλου και τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλλε για την ανέγερση του ναού μέσα από πολλές δυσκολίες

Διαβάστε ακόμα