Πολυαρχιερατικός εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Μεγάρων Κωνσταντίνου

Με όλη την εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε το Σάββατο 20 Μαΐου το απόγευμα, η εορτή των Αγίων ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον περιώνυμο μεγαλοπρεπή Μητροπολιτικό Ναό της Μάνδρας Αττικής, παρουσία πολλών πιστών και όλων των τοπικών αρχόντων επισήμων και πολιτικών προσώπων.

Πολλοί ήσαν οι πιστοί χριστιανοί που έσπευσαν να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα των Αγίων και να ευχηθούν στον εορτάζοντα πνευματικό μας πατέρα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο, ο οποίος ήγε τα σεπτά ονομαστήριά του.

Στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ Συμεών και συμπροσευχήθηκαν μαζί με τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας Σεβασμιώτατο κ.Κωνσταντίνο, οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος και Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ενώ παρέστησαν πολλοί κληρικοί από το νησί της Σαλαμίνος με προεξάρχοντα τον Πανοσιολογιώτατο Γέροντα Αρχιμανδρίτη, π.Τιμόθεο Λαϊβερά.

Συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους άρχοντες και όλο τον λαό του Θεού για όλη την αγάπη τους και την αφοσίωση τους στην εκκλησία, ενώ τόνισε ότι δεν θα πάψει ποτέ να προσεύχεται για τους πόνους των ανθρώπων και για την πνευματική τους προκοπή.

Εσείς είσθε, είπε κατακλύοντας τον λόγο του, απευθυνόμενος στους πιστούς, το παν για εμάς, η δόξα μας και το καύχημα μας, ενώ ευχήθηκε την χάρη και την ευλογία των Αγίων μας σε όλο τον κόσμο.

Φωτορεπορτάζ: Κωνσταντίνος Σεβαστιάδης

Διαβάστε ακόμα