Πολυαρχιερατικός Εσπερινός των Πολιούχων της Τρίπολης Νεομ. Δημητρίου και Παύλου

Τρίπολη – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε απόψε, Κυριακή 21 Μαΐου 2023, για τους Πολιούχους της Τρίπολης, Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού και Νεομαρτύρων, όπου φυλάσσεται η εικόνα των Αγίων και φιλοξενούνται τα Ιερά Λείψανά τους εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών.

Tα Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων, καθώς και την Τιμία Κάρα του Νεομ. Δημητρίου υποδέχθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Προφήτου Ηλιού και Νεομαρτύρων.

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την παρουσία τους στην Πανήγυρη της πόλεως, ευχόμενος οι Άγιοι Νεομάρτυρες να στηρίζουν τόσο αυτούς, όσο και ολόκληρο το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος, αφού ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την τιμητική πρόσκληση συμμετοχής του στην πανήγυρη, ομίλισε για τις αρετές των εορταζόντων Αγίων, στεκόμενος στην αρετή της μετανοίας, η οποία τους οδήγησε στην Αγιότητα.

Πλήθος Τριπολιτών, μεταξύ αυτών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων προσήλθαν στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχουν στον Εσπερινό, να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων και να λάβουν την χάρη τους.

Διαβάστε ακόμα