Πρώτο Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής στη Λάρισα

Λάρισα – Κώστας Παπαϊωάννου

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Λάρισας Άγιο Αχίλλιο τον Μυροβλύτη και Θαυματουργού. Με τρεις χορωδίες, με διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικό ύφος, διαφορετική διαδρομή, κοινό όραμα την ανάδειξη της μουσικής μας παραδόσεως, με κοινό στόχο την ανάδειξη όσων περισσότερων ψαλτών και κοινή την στράτευση στην διακονία της Τοπικής Εκκλησίας εμφανιστήκαν από κοινού, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου, για να τις χαρεί η Λάρισα και να τις απολαύσει το μουσικόφιλο κοινό.

Την πρώτη  ήμερα του Α´ Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών Συμμετείχαν οι χορωδίες Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ”, “Χορός Αγγελικός”,  Χορός Ψαλτών Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Νικαίας Λαρίσης.

Στην συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ Ιερώνυμος απένειμε πτυχία και διπλώματα όσων μαθητών απεφοίτησαν κατά την περσινή χρονιά από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής τής Ιεράς Μητροπόλεως «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ», για να χαρούμε όλοι μαζί τους νέους καρπούς της προσπάθειας μαθητείας στην Βυζαντινή μας Παράδοση.

Διαβάστε ακόμα