Στον Μητροπολίτη Λήμνου ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικ. Παναγιωτόπουλος

Χθες, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επισκεπτόμενος το νησί της Λήμνου και αφού ολοκλήρωσε τις επισκέψεις της αρμοδιότητός του σε Στρατιωτικές Μονάδες, πραγματοποίησε το μεσημέρι επίσκεψη στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο.

Η συνάντηση των δύο ανδρών είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά η μεταξύ τους επικοινωνία ήταν φιλική, δεδομένου ότι μεταξύ τους γνωρίζονται παλαιότερα.

Το μικρό παραδοσιακό κέρασμα, ακολούθησε συζήτηση, η οποία αφορούσε την επικαιρότητα, δηλαδή τρέχοντα κοινωνικά θέματα και εξελίχθηκε σε ευχάριστη ατμόσφαιρα με εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την τιμή της επισκέψεώς του, διευκρινίζοντας ότι αυτή αποδίδεται στην τοπική Εκκλησία και όχι στο πρόσωπό του.

Προ της αναχώρησης του υψηλού επισκέπτη ο Μητροπολίτης προσέφερε έναν τόμο, ως ενθύμιο της σημερινής επισκέψεως που αφορά την παρουσίαση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της νήσου.

Διαβάστε ακόμα