Συγχαρητήρια Μητροπολίτη Σουηδίας στο Δρ. Παζαρλή για το EFORT Gold Award

Τα θερμά συγχαρητήριά του έδωσε τηλεφωνικώς ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας στον Δρ. Κωνσταντίνο Παζαρλή, για την βράβευσή του, στα πλαίσια του μεγαλύτερου στον κόσμο συνεδρίου Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματιολογίας (EFORT) που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Βιέννη της Αυστρίας.

Η απονομή του EFORT Gold Award στον Δρ. Παζαρλή πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή, την Τετάρτη, 24 Μαϊου 2023, στη Βιέννη.

Η ερευνητική του εργασία βραβεύτηκε ως η καλύτερη ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες, από όλη την υφήλιο. Αφορά την καινοτόμο τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη κλινική του μελέτη (RCT) για την καλύτερη αντιμετώπιση της συχνότερης πάθησης της σπονδυλικής στήλης, τη στένωση της οσφυϊκής μοίρας (lumbar spinal stenosis).

Η ενλόγωεργασία έχει τίτλο, “Clinical, Neurophysiological and Radiological Six-month Outcome of a Randomized Controlled Trial for Surgical vs Non-surgical Treatment for Lumbar Spinal Stenosis, The Uppsala Spinal Stenosis Trial”.

Ο Δρ. Παζαρλής είναι μέλος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης και από το 2021, εργάζεται ως χειρουργός σπονδυλικής στήλης και διευθυντής στο CapioCenterStockholm, διαθέτει δε πλούσια ακαδημαϊκή δραστηριότητα, με αρκετές δημοσιεύσεις σε έγκριτα παγκόσμια ιατρικά περιοδικά.

Διαβάστε ακόμα