Εορτή της Πεντηκοστής και της Αγίας Τριάδος στην Ι. Μ. Καρυστίας

Με λαμπρότητα τιμήθηκε το 3ήμερο της μεγάλης και  δεσποτικής εορτής  της Πεντηκοστής και  της Αγίας  Τριάδος  στην Ιερά  Μητρόπολη  Καρυστίας και Σκύρου και με την ευκαιρία της μεγάλης και δεσποτικής  εορτής το εσπέρας του Σαββάτου 3 Ιουνίου στα πλαίσια των λατρευτικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων έλαβε χώρα ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον φερώνυμο ιερό ναό Αγίας Τριάδος της πόλεως  Κύμης  στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος με συγχοροστατούντα  τον Σεβασμιώτατο και Σεπτό Ποιμενάρχη  Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τους οποίους πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Σταμπέλος και εφημέριος του ιερού ναού χορεία ιερέων και των Διακόνων.

Την επομένη ημέρα Κυριακή της Πεντηκοστής και την κυριώνυμο ημέρας της Δευτερας του Αγίου Πνεύματος  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ προεξήρχε  της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον προαναφερθέντα πανηγυρίζοντα  ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Κύμης με συνιερουργό τον εκ Στύρων καταγόμενο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο πλαισιούμενοι απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχι Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο του ιερού ναού Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Σταμπέλο τους  συυμμετέχοντες ιερείς και τους Διακόνους και την συμμετοχή των πολλών  φιλέορτων πιστών που τίμησαν την εορτή.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας.

Κατα το 2ήμερο της εορτής στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Κύμης  ο Σεβασμιώτατατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ κήρυξε τους  εμπνευσμένους λόγους  του εστιάζοντας τους  στο  εσωτερικό νόημα  που απορέουν οι δεσποτικές  εορτες η  της Πεντηκοστής και η της Αγίας Τριάδος.

Επίσης τα αναλόγιο του ιερού ναού Αγίας Τριάδος  διηκόνησαν με την ευγενή παραχώρηση του Πρωτοψάλτου του ιερού ναού κ. Ευαγγέλου Κόλλια  ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Προφήτη Ηλία Παγκρατίου κ. Ιωάννης Γιαλούρης με τον Λαμπαδάριο του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κυπριάδου Άνω Πατησίων κ. Νικόλαος Χωριανόπουλος.

Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Τριάδος στην Βρύση Κονιστρων.

Το εσπέρας της Κυριακής της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής της Αγίας Τριάδος στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό στην ενορία της Βρύσεως –  Κονιστρών τον οποίο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος  Πόγκας   ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γιαννούλης εφημέριος Αγίου Λουκά –  Αλιβερίου ο Οικονόμος Αριστείδης Ρούσσος εφημέριος Διρρευμάτων ο Πρεσβύτερος Βασίλειος Καζαντζόγλου εφημέριος του ιερου ναού και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο οποίος αναφέρθηκε με  λόγους θεόπνευστους   που απορέουν στην ενότητα απο την εορτή της Αγίας Τριάδος.

Μετα το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού έλαβε χώρα στον προαύλειο του ιερού ναού η παρουσίαση των  παραδοσιακών χορών απο το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονιστρών.

Αρχιερατικός Εσπερινός στην Αγία Τριάδα Κριεζών – Αλιβερίου.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής το εσπέρας  στον φερώνυμο ιερό ναό της Αγίας Τριάδος  Κριεζών – Αλιβερίου  τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου με την συμμετοχή ιερέων εκ της επαρχίας Αλιβερίου και του  Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Τούντα εφημερίου του ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος μεταφέροντας και τις πατρικές και εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Ακολούθησε στο προαύλειο του ιερού ναού η παρουσίαση παραδοσιακών χορών απο τα χορευτικά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριεζών.

Τους ύμνους απέδωσαν οι Πρωτοψάλτες ο του ιερού ναού  κ.Αριστοτέλης Σαλαμπασόπουλος και  ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης.

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Τριάδος στις Κονίστρες.

Επίσης στον φερώνυμο ιερό ναό της Αγίας Τριαδος Κονιστρών το εσπέρας της Κυριακής της Πεντηκοστής τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο προεξήρχε ο Πανοσ Αρχιμ Αντώνιος Αγγελόπουλος ο οποίος και  κήρυξε τον θείο λόγο.

Επίσης συμμετείχαν στον εσπερινό  οι Πρωτοπρεσβύτεροι Δημήτριος Βαρσάμος εφημέριος Μονοδρίου  π. Γεώργος Βαρσάμος εφημέριος του ιερού ναού και ο Οικονόμος Αναστάσιος Γανωτής εφημέριος Νεοχωρίου επαρχίας Αυλωναρίου.

Φωτογραφίες Μαρία Βυζανιάρη, Σταματούλα Λεβέντη, Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα