Για την πολυετή μέριμνά του στην προστασία του περιβάλλοντος τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Για την πολυετή μέριμνά του στην προστασία του περιβάλλοντος τιμήθηκε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ», την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco και το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου.

Πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της Αγίας Φιλοθέης, το «Αρχοντικό Μπενιζέλων» και παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Μητροπολίτες Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος και Παροναξίας κ. Καλλίνικος. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος.

Μετά τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα της Προέδρου της ΑΜΚΕ κ. Κατερίνας Ανδρούτσου επιδόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο η τιμητική διάκριση. Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους συντελεστές και υπεύθυνους για την τιμή και ευχήθηκε η προσπάθεια αυτή να αποδώσει καρπούς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να προστατεύουμε το περιβάλλον τονίζοντας ότι άλλωστε είναι εντολή του Θεού.

Κατόπιν, χαιρετισμό απηύθυναν Δήμαρχοι νησιών του Αιγαίου, καθώς και οι Πρέσβειρες της ΑΜΚΕ.
Την εκδήλωση -η οποία πλαισιώθηκε μουσικά από την Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών- συντόνιζε η Δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα