Η Ιερά Μονή Καρυών Αχλαδερής τίμησε το Γενέσιο του Τίμιου Προδρόμου

Με λαμπρότητα τίμησε, τον   προστάτη  και έφορο της  τον Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη,  το 2ήμερο 23 και 24 Ιουνίου η φερώνυμος και πανηγυρίζουσα  σεβασμία ιερά μονή των Καρυών – Αχλαδερής,  επαρχίας Κύμης  με την ευκαιρία της λαμπράς  εορτής  κατά την οποία η Εκκλησία, τιμά το Γενέσιον του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Την παραμονή της εορτής στο καθολικό της ιεράς μονής,  με την συμμετοχή πολλών πιστών  απο την ευρύτερη περιόχη  Κύμης και Αλιβερίου, καθώς και  μοναζουσών εκ των ιερών και σεβασμίων  μονών Αγίου Χαραλάμπους Λευκών  – Αυλωναρίου Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης και Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής,  τελέσθηκε  ο Δισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος  του εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου, και συγχοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, τους οποίους πλασίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας , ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος ο Ηγουμενος της Ιεράς Μονής Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Γιαννακόπουλος και Γέροντας της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης οι πατέρες της ιεράς μονής, και χορεία πολλων ιερέων εκ των επαρχιών Κύμης  Καρύστου και Αλιβερίου και οι  Διακόνων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, και ακολούθως μετά την ευλογία των προσφερθέντων άρτων εψάλει   η Ιερά Παράκληση προς τον Τίμιο Πρόδρομο.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής  στο καθολικό της πανηγυρίζουσας ιεράς μονής,  τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ,  και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου.

Στην  Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος πλαισιούμενοι τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας  ο Γενικός Αρχιερατικός Επιτρόπος Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος ο Ηγούμενος της Ιερας Μονής και Γέροντας της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Γιαννακόπουλος οι πατέρες της ιεράς μονής χορεία ιερέων και των.Διακόνων.

 Μετά την απόλυση ακολούθησε η λιτανεία των ιερών λειψάνων και η αρτοκλασία  εν συνεχεία παρετέθει εκ της ιεράς μονής η εόρτιος μοναστηριακή  δοχή  προς όλους τους πιστούς που τίμησαν την εορτή.

Εκ του αναλογίου επίσης έψαλαν εσπέρας και την κυριώνυμο ημέρα  της εορτής ο Πρωτοπρεσβύτερος π.  Σωτήριος Τσούγκας εφημέριος Αέτου και Διευθύντης της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως με έδρα την Κάρυστο οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Γεώργιος Κόσσυφας εφημέριος Αυλωναρίου π. Αντώνιος Γκίκας εφημέριος Δύστου και άλλοι ιεροψάλτες.

Φωτογραφίες Μαρία Βυζανιάρη, Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα