Κυριακή Β΄ Ματθαίου στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου

Στις 18/6 Κυριακή Β´ Ματθαίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου, τον Γενικό Αρχιερατικό Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, τον Ιεροκήρυκα αρχιμ. Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο, τον Αρχιερατικό Ιλίου Πρωτ. Παναγιώτη Γογολα, τους εφημέριους του Ιερού Ναού και τους διακόνους του Κωνσταντίνο Μανώλη και Νικόδημο Μαλαματένιο, για την εορτή της Παναγίας της Αρβανίτισσας.

Ο Μητροπολίτης προς το τέλος της λειτουργίας ομίλησε για την κλίση των μαθητών από τον Ιησού, όπως την καταγράφει ο απόστολος και ευαγγελιστής Ματθαίος.

Αναφέρθηκε στον στίχο: «αφέντες άπαντα ηκολούθησαν αυτόν» και εξήγησε τι σημαίνει εγκατάλειψη των απάντων ως προϋπόθεση της μαθητείας στο Χριστό και ανέφερε πως σε αυτή την εγκατάλειψη προστίθεται απαραίτητα και αυτή του εαυτού μας και των επιθυμιών μας σύμφωνα και με τη ρήση του Χριστού: «όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν απαρνησάσθω εαυτόν».

Επακολούθησε ευλογία των άρτων, που προσφέρθηκαν από τον σύλλογο Λιοσωτών Ιλίου.
Παρεβρέθησαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος με ομαδα δημοτικών συμβούλων και η Πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου.

Διαβάστε ακόμα