Λειτουργικές παρουσίες του Μητροπολίτη Χαλκίδος

Το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε σε λειτουργικές συνάξεις ενοριακών κοινοτήτων της περιοχής του Ληλαντίου.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γενετείρας του, Βασιλικού, ενώ συλλειτουργοί του παρέστησαν ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυξ, ο Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης-Εφημέριος της Ενορίας και ο Διάκ. Σταύρος Καλαφάτης.

Κατά το κήρυγμά του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος τους δίδαξε πώς ο Χριστός δίδαξε στους ανθρώπους την σοφία, την σύνεση και την προσευχή και τόνισε την σημασία των αρετών αυτών για τη ζωή μας, ενώ πριν την απόλυση τέλεσε και τα μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως ευσεβών μελών της Ενορίας.

Την επομένη, Κυριακή 18 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ενορία Αγ. Τρύφωνος Νέας Λαμψάκου, όπου χοροστάτησε στον αναστάσιμο Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκα, τον Πρεσβ. Πέτρο Βλάχο-Εφημέριο της Ενορίας  και τους Διακ. Σταύρο Καλαφάτη και Χρήστο Ραμαντανάκη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, στο κήρυγμά του ανέλυσε την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή (Ματθ. 4, 18-23) ομίλησε περί της κλήσεως των πρώτων μαθητών, οι οποίοι ήσαν απλοί βιοπαλαιστές αλιείς και αμέσως ακολούθησαν τον Ιησού Χριστό, αφού τους είχε προετοιμάσει με την διδασκαλία του ο Τίμιος Πρόδρομος, άφησαν τα πάντα και συνδιακόνησαν  τον Χριστό στο κήρυγμα του ευαγγελίου της βασιλείας του Θεού, προσκαλώντας τους ανθρώπους στην μετοχή της μελλούσης και αιωνίου ζωής και παραδείσιας χαράς.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Κωνσταντίνου Ευριπίδη, ευχόμενος στο τέλος, να γίνει κοινωνός της χαράς του παραδείσου. 

Διαβάστε ακόμα