Ο εορτασμός της Πεντηκοστής στην Αγία Τριάδα Φιλελλήνων

Πανηγυρικά τελέστηκε η Λειτουργία της Πεντηκοστής στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος της οδού Φιλελλήνων στο κέντρο της Αθήνας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος ο οποίος έφτασε στον ναό συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη Άγγελο Ανθόπουλο.

Σε ήχους σλαβονικούς και βυζαντινούς, καθώς και σε αρκετές γλώσσες πλήθος πιστών γιόρτασε την σημαντική αυτή ημέρα της Εκκλησίας στον ιστορικό ναό του κέντρου των Αθηνών.

«Ο Χριστός δεν είναι μόνο στη βασιλεία αλλά με τη συμβολή του Αγίου Πνεύματος βρίσκεται στην Αγία τράπεζα» τόνισε ο Μητροπολίτης Γρηγόριος απευθυνόμενος στον πιστό λαό.

«Το Άγιο Πνεύμα συνδέει την ιστορία με το μέλλον»

Είπε χαρακτηρίστηκα προτρέποντας τον κόσμο να έχει καθοδηγητή το Άγιο Πνεύμα.

Ο Μητροπολίτης της Δυτικής Αττικής τόνισε πως η εκκλησία έχει μια ασυμμετρία σημειώνοντας την ανάγκη να έχουμε ενότητα  μέσω του Αγίου Πνεύματος «Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος προσφέρει ενότητα στην ασυμμετρία που υπάρχει στον κόσμο».

Τέλος, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο για την ευλογία του να τελέσει την λειτουργία στον περικαλλή ενοριακό ναό της Αρχιεπισκοπής.

Τέλος ο π. Συνέσιος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που γίνεται για την αποκατάσταση του παλαιού και ιστορικού ναού της Αγίας Τριάδος, ναός του 10ου αιώνα.

Διαβάστε ακόμα