Πεντηκοστή στα Φίτζι 

Με μεγάλη ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η λαμπρά Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής στον εορτάζοντα Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος Saweni Φίτζι, της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας.

Στις ιερές ακολουθίες που τελέσθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, προεξήρχε ο πρώτος Φιτζιανός ιερέας Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Βαρθολομαίος Senibulu, συμπαραστατούμενος υπό τον π. Μιχαήλ Ψαρομμάτη φιλοξενούμενον κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, και των τοπικών ιερέων π. Γεώργιο  Pillay  και π. Ανδρόνικο  Erasmus. Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν παιδιά του Ορφανοτροφείου Αγίας Ταβιθάς.

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος, έγινε η περιφορά της Αγίας εικόνος της Αγίας Τριάδος στο προαύλιο και ακολούθησε η καθιερωμένη εόρτια τράπεζα και εκδήλωση στην τράπεζα της Ενορίας. 

Τέλος, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίας Τριάδος Saweni Φίτζι π. Ανδρόνικος Erasmus μετέφερε τις εόρτιες ευχές και την πατρική στοργή και μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ.κ. Μύρωνα. Παράλληλα ευχαρίστησε τους ιερείς και όλους τους παρευρισκομένους πιστούς. 

Διαβάστε ακόμα