Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον Μητροπολίτη πρώην Κιτίου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή στο Μητροπολίτη τέως Κιτίου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία σε υπόθεση άσεμνης επίθεσης σε 16χρονη μαθήτρια το 1981.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δικαστηρίου βρισκόταν και η 58χρονη σήμερα παραπονούμενη, η οποία δικαιώθηκε πλήρως. Στην κατάθεσή της η γυναίκα είχε αναφέρει πως ο Μητροπολίτης Κιτίου, τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του για να πάρει επίδομα ως ορφανό επειδή απεβίωσε ο πατέρας της, της επιτέθηκε άσεμνα σε καναπέ.

Όπως είχε αναφέρει, «με έσπρωξε από τους ώμους και έπεσα προς τα πίσω. Αυτός έπεσε από πάνω μου και έβαλε τα χείλη του στα δικά μου. Εγώ άρχισα να φωνάζω υστερικά, “άνοιξε μου να φύω, άνοιξέ μου να φύω”. Αυτός έβαλε το χέρι του στο στόμα του, για να μην ακούονται οι φωνές και με το χέρι του άρπαξε το πόδι μου, για να μην κλωτσήσω».

Τότε, όπως είχε αναφέρει στο Δικαστήριο, την άφησε, της είπε «ότι έγινε να μείνει μεταξύ μας» και της άνοιξε την πόρτα και έφυγε. «Εγώ δεν ήξερα πώς φιλούν, δεν είχα καμιά εμπειρία μέχρι τότε, ήμουν μωρό. Ένιωθα ότι θα κάνω εμετό. Ένιωθα πως δεν ήταν μόνο ο ίδιος που έπεσε πάνω μου, αλλά ολόκληρη η Μητρόπολη», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

philenews.com

Διαβάστε ακόμα