Πολυαρχιερατικός Εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Γόρτυνος Νικηφόρου

Δημητσάνα | Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με την δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Πέμπτη 1 Ιουνίυ 2023, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Δημητσάνας για την εορτή του Αγίου Νικηφόρου του, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού, αλλά και για τα ονομαστήρια του οικείου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, ως εκπροσώπου του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου..

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, η οποία μας δείχνει το σκοπό της υπάρξεώς μας και το μέλλον μας. Συνάμα, αναφέρθηκε στην βιοτή του εορτάζοντος Αγίου Νικηφόρου, τονίζοντας ότι υπερασπίστηκε σθεναρά την πίστη και την αλήθεια του Χριστού, στα δύσκολα χρόνια της εικονομαχίας. Τέλος, απευθυνόμενος στον εορτάζοντα Μητροπολίτη του ευχήθηκε να στέκει εις τύπον και τόπον Χριστού, με υγεία και κάθε καλό στην ποιμαντορία του.

Με το πέρας του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος ευχαρίστησε από καρδιάς τους παρισταμένους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τους εκπροσώπους των Αρχών, καθώς και το εκκλησίασμα για την τιμητική παρουσία τους.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης και κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, οι Δήμαρχοι Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης και Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου κ. Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Παππάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Να σημειωθεί, ότι τα Ιερά Αναλογία κόσμησαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδας κ. Δήμος Τσίμπος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Κηφησίας Πρωτοπρ. Χρίστος Κυριακόπουλος.

Διαβάστε ακόμα