Στον Μητροπολίτη Ιερισσού ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης

Σήμερα το πρωί, Τρίτη 13η Ιουνίου τ.έ., στις 11 περίπου η ώρα, η Ιερά μας Μητρόπολις είχε τη μεγάλη τιμή να δεχθή στα Γραφεία της στην Αρναία τον Εξοχώτατο Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, στα πλαίσια εθιμοτυπικής επισκέψεως.

            Είναι γνωστό ότι ο Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Σ. και νυν Υπουργός είναι έντιμο και πιστό τέκνο της Εκκλησίας, πράγμα που απέδειξε κατά την διακονία του στον Στρατό και τώρα το επιδεικνύει εναργέστερα στο Υπουργείο του.

            Τον Υπουργό, ως φίλο γνήσιο και οικείο υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ και οι Συνεργάτες του στην Έδρα της Μητροπόλεως, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο. Τον κ. Υπουργό συνώδευαν οι Συνεργάτες του και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος, ακολουθούμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Θαλασσινό.

            Κατά την σύντομη παραμονή του στην Αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο κ. Υπουργός συνεζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τον Σεβασμιώτατο, αφορώντα το Έθνος και την Εκκλησία μας και κυρίως ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για την επικείμενη επίσκεψή του στο Περιβόλι της Παναγίας.

             Ο Σεβασμιώτατος τέλος, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τις δράσεις, το Κοινωνικό, Φιλανθρωπικό και Πνευματικό έργο της υπ’αυτόν Ιεράς Μητροπόλεως και τον διεβεβαίωσε για τις ευχές και τις προσευχές της Εκκλησίας μας υπέρ των Στρατευμένων Παιδιών μας, προσφέροντας ενδεικτικά ελάχιστα από τα τοπικά προϊόντα της Περιοχής, για τα οποία φημίζεται η Χαλκιδική μας. Ο Στρατηγός επέδωσε εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης τιμητική πλακέτα προς τον Σεβασμιώτατο, ως ενθύμιο της εδώ παρουσίας του.

            Προ της αναχωρήσεώς του ο κ. Υπουργός και η Συνοδεία του επεσκέφθηκαν και προσκύνησαν τον Ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορική του διαδρομή από τον Αρναιώτη Εφημέριο του Ιερού Ναού Αιδ. Οικ. π. Γεώργιο Τρικκαλιώτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα