Τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος για τη Μονή Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου στο Περιστέρι

«Πάνω στο αίμα του Χριστού οικοδομούμε την Εκκλησία» με τα λόγια αυτά ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος τέλεσε τον αγιασμό και τοποθέτησε τον θεμέλιο λίθο στην περιοχή της Κηπούπολης για την δημιουργία Ιεράς Μονής στο όνομα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. 

Από την πρώτη στιγμή της ενθρόνισης του ο Μητροπολίτης Γρηγόριος είχε το όραμα να ανάδειξη την αστική περιοχή του Περιστερίου τόσο εκκλησιαστικά όσο και πνευματικά.  

Έτσι ολοκληρώνεται ένα από τα μελλοντικά έργα της Μητρόπολης που θα δώσει μια πνευματική πνοή στην Δυτική Αττική. 

Ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος και ο γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Σκαρτούλης πλαισίωσαν τον Μητροπολίτη Περιστερίου στον Αγιασμό παρουσία αρκετών κληρικών και λαϊκών. 

«Τοποθετούμε τον θεμέλιο λίθο για έναν πνεύμονα της εκκλησίας μας» υπογράμμισε απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους της τελετής ενώ εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ευχόμενος να ολοκληρωθεί το έργο αυτό όσο το δυνατόν πιο σύντομα ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για την αμέριμνη στήριξη στην καθημερινότητα της Μητρόπολης σημειώνοντας πως «Το γεγονός που τώρα τελούμε έχει διαχρονικότητα».

Αμέσως μετά χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος στο Περιστέρι όπου ο κόσμος δείχνει χρόνια της αγάπη του καθώς η ουρά δεν σταμάτησε καθ’ όλη την διάρκεια του πανηγυρικού Εσπερινού και μέχρι αργά το βράδυ. 

Διαβάστε ακόμα