Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Κυριακής στην Βαρυμπόμπη

Την Πέμπτη 6η Ιουλίου, παραμονή της εορτής της αγίας Κυριακής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον εσπερινό στο ομώνυμο εξωκλήσι της Βαρυμπόμπης, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, τους αρχιμ. Χρυσόστομο Καλαθά και Ιάκωβο Γιοσάκη και τον διάκονο του π. Κωνσταντίνο Μανώλη.

Προς το τέλος του εσπερινού ο Σεβ. με το σύντομο κήρυγμα του προς τους πιστούς, που είχαν κατακλύσει την δασική περιοχή που βρίσκεται το εκκλησάκι και έζησαν την ακολουθία μέσα στην καταπράσινη φύση, εξήγησε τον προοιμιακό ψαλμό του εσπερινού, που αναφέρεται στη δημιουργία από το Θεό του κόσμου και του ανθρώπου και την πρόνοια Του για τη συντήρηση τους και αναφέρθηκε στην μορφή της αγίας που συμμετέχοντας στην υλική δημιουργία κέρδισε και την πνευματική (την Βασιλεία του Θεού) με την άθληση και το μαρτύριο της.
Στην ακολουθία παρευρίσκετο ο Δήμαρχος Αχαρνων κ. Σπυρος Βρεττός και πλήθος αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων του Δήμου.

Διαβάστε ακόμα