Εορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην Ι. Μ. Καρυστίας

Με λαμπρότητα τίμησε την 14η Ιουλίου  η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκυρου την μνήμη του Ασκητου της νήσου Σκυροπούλας και συγγραφέως με λόγους διδαχής τον Όσιο  Νικόδημο  τον Αγιορείτη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κύμης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ απέδωσε την υμνολογία εκ του αναλογίου του ιερού ναού τους ύμνους του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας της εορτής  πλαισιωμένος απο τον Πρωτοψάλτη του ιερού ναού κ. Ευάγγελο Στάμου και άλλους ιεροψάλτες.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο άγων  την ονομαστική εορτή του και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας με συλλειτουργούς τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο και ιερείς ώμορων ενοριών και εκ  της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας  και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Ιωάννη Τσακλάνο.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ομίλησε για το συγγραφικό έργο του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και απήυθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς που τίμησαν την εορτή ιδιαιτέρως ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχήθηκε με  τις  εόρτιες και πατρικές ευχές του προς τον άγοντα την ονομαστική εορτή του και  εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ  Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα.

Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης στην ΑΓΕΤ Αλιβερίου.

Το εσπέρας της εορτής των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης την Παρασκευή 14 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στο εόρτιο πανηγυρικό εσπερινό στο φερώνυμο παρεκλήσι των Αγίων εντός του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Αλιβερίου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν  ο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Τσιμόγιαννης  Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και εφημέριος ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου οι Πρωτοπρ π. Παύλος Κουντούρης εφημέριος ενοριών Παρθενιου – Πρασίνου Αλιβερίου π. Γεώργιος Γιαννούλης εφημέριος Αγίου Λουκά π. Ευάγγελος Βογιατζής εφημέριος Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου ο Πρεσβύτερος π.Ανάργυρος Τσιπόκας εφημέριος Πετριών και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στο κήρυγμα του  στην ζωή και το μαρτύριο των αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης επίσης αναφερθηκε διαχρονικά  στην σημασία  του παιδιού απο την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Τέλος κατέληξε την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ με την ιδιαίτερη αξία που έδωσε ο χριστιανισμός στα παιδιά και στους νέους.

Την εορτή τίμησαν ο Διευθυντής της ΑΓΕΤ κ. Βασίλειος Καμπάνης οποίος  ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ για την ποιμαντική παρουσία του η οποία λάμπρυνε και φέτος  την σημερινή εορτη καθώς επίσης συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι  κ. Νικόλαος Μαστροκώστας και κ. Μαρία Μπότη – Σαμαρά τα  μέλη του σωματείου  και οι υπάλληλοι της ΑΓΕΤ η Λιμενάρχης Καράβου Υποπλοίαρχος ΛΣ κ. Ελένη Μπαλτά καθώς πολλοί πιστοί απο την περιοχή του Αλιβερίου.

Φωτογραφίες  Μαρία Βυζανιάρη, Γεώργιος Γκίκας, Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα