Η εικόνα της Παναγίας της Πεταλιδιώτισσας στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών

Αθήνα | Σπύρος Παπαγεωργίου

Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών μεταφέρθηκε σήμερα το απόγευμα η εικόνα της Παναγίας της Πεταλιδιώτισσας προς προσκύνηση των πιστών.

Την ιερά εικόνα μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανοσ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ενώ τον υποδέχθηκε ο Προϊστάμενος του Ναού Πανοσ. Αρχιμ. Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος και οι συνεφημέριοι του.

Εν συνεχεία η εικόνα τοποθετήθηκε πάνω σε όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, πορεύθηκαν λιτανευτικά προς το Ναό, όπου την ιερά εικόνα της Παναγίας υποδέχθηκε στα προπύλαια ο Θεοφ. Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.

Παρόν στην υποδοχή και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Aκολούθως τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ανδρούσης.

Λίγο πριν την απόλυση ο Προϊστάμενος του Ναού Πανοσ. Αρχιμ. Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος ευχαρίστησε τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο καθώς και τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την έγκριση και την αποδοχή του αιτήματος για μεταφοράς της περίπυστης Εικόνας στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών.

Ευχαρίστησε τέλος τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανοσ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά για την μεταφορά της εικόνας σε ημέρες, όπως είπε, δύσκολες και ημέρες εθνικού πένθους, αφού οι πυρκαγιές κατακαίουν την πατρίδα μας.

“Ήρθε η Παναγία μας να γονατίσουμε, να την παρακαλέσουμε να σταματήσει το κακό”. Παράλληλα τόνισε πως είναι μεγάλη ευλογία αλλά και ευκαιρία για τους πιστούς του λεκανοπεδίου να προσέλθουν να προσκυνήσουν την Εικόνα της Παναγίας της Πεταλιδιώτισσας, που φυλάσσεται στο ιστορικό Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Διαβάστε ακόμα