Η Σύναξη των Αγίων Δώδεκα (12) Αποστόλων του Κυρίου εορτάσθηκε στην Ιερά μας Μητρόπολη το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου. Την παραμονή της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον υπό ανέγερσιν πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Παραλίας Καλάμου, πλαισιούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Αμαρουσίου,Ωρωπού και ιερείς της περιοχής.
Προ της Ιεράς Λιτανεύσεως ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο έργο των Αγίων Αποστόλων, μέσα από τα κείμενα του Ιερού Χρυσοστόμου.













Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασνιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον προαύλιο χώρο του υπό ριζική ανακαίνιση Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Ψαλιδίου Αμαρουσίου συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμαρουσίου και ιερείς της περιοχής.
Την ώρα του Κοινωνικού κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο καθοριστικό ρόλο των Αγίων Αποστόλων στο Σωτηριολογικό έργο της Αγίας μας Εκκλησίας. Τέλος επήνεσε τον εφημέριο του Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Νικόλαο Γαβαλλά για την πρόοδο των έργων του Ιερού Ναού.












