Η Λήμνος υποδέχθηκε την Παναγία “Γερόντισσα” από την Ι. Μονή Παντοκράτορος

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και εκκλησιαστικής τάξης, πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Μύρινας η υποδοχή της θαυματουργής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Γερόντισσας», της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.

Την Θαυματουργή Εικόνα από την Αθωνική Μονή μετέφερε σκάφος του Λιμενικού ενώ την είσοδό της στο λιμάνι της Μύρινας, με πανηγυρικό τρόπο, συνόδευσαν σκάφη και ψαροκάικα της Λήμνου καθώς και κωπηλάτες του Ν.Ο. Λήμνου.

Πλήθος πιστών μαζί με τις αρχές του τόπου υποδέχθηκαν την Εικόνα ενώ ο Σεβασμιότατος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος χοροστάτησε από εξέδρας μπροστά από το Δημαρχείο της Μύρινας και ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους βοήθησαν για το Θεάρεστο εγχείρημα.

Στην συνέχεια με πομπή η Εικόνα οδηγήθηκε στον Μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδος όπου και θα παραμείνει για λαικό προσκύνημα ενώ να ααναφέρουμε ότι την Παναγία “Γερόντισσα” συνοδεύουν και ανεκτίμητης αξίας κειμίλια της Ι. Ε.Μονής Παντοκράτορος.

Τέλος αντίγραφο της Εικόνας σε φυσικό μέγεθος θα παραμείνει στην Λήμνο για πάντα σε μια ευγενική χορηγία του κ. Στέλιου Αργυράκη.

limnosreport.gr

Διαβάστε ακόμα