Λαμπρή η 202η επέτειος απελευθέρωσης της Μονεμβασίας

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 η Μονεμβάσια εόρτασε με την πρέπουσα λαμπρότητα την 202η επέτειο απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό. Το πρωί της επετειακής ημέρας, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου εντός της καστροπολιτείας, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθυνε στο εκκλησίασμα λόγο πνευματικής οικοδομής αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Αμέσως μετά το πέρας της Δοξολογίας, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Αθανάσιο Καψάλη, καθηγητή Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Ακολούθως, ο Δήμος Μονεμβασίας τίμησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την επί 43 έτη πολυσχιδή προσφορά του στην τοπική μας Εκκλησία (θα υπάρξει σχετική δημοσίευση).

Στη συνέχεια επίσημοι και κοινό μετέβησαν στον χώρο της πλατείας του Ελκομένου Χριστού, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμην των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από την Φιλαρμονική Μονεμβασίας.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Νεοκλής Κρητικός και Αθανάσιος Δαβάκης και η κα Νάγια Γρηγοράκου, ο Δήμαρχος Δ. Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Αννετούδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

Διαβάστε ακόμα