Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτανεία στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Δήμο Αττικής

Με την λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της Εικόνας των Αγίων ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής.


Προηγουμένως έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Γιαννακίδη και τελέστηκε ο μεθεόρτιος εσπερινός.

Χοροστατούντος του Επισκόπου Ανδρούσης Κωνσταντίου τελέστηκε η μεγάλη λιτανεία στους δρόμους της περιοχής.


Χιλιάδες χριστιανών, οικογένειες ολόκληρες, μικροί και μεγάλοι, προσήλθαν με υπομονή να τιμήσουν ποικιλότροπα τους Αγίους Αναργύρους, ζητώντας τους ότι επιθυμούσε ο καθένας.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος Ανδρούσης μεταξύ άλλων μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ευχήθηκε στον κόσμο να έχουν πίστη και δύναμη.

«Οι Άγιοι Ανάργυροι να χαρίζουν κάθε είδους υγεία και θεραπεία» τόνισε συγκεκριμένα ευχόμενος για κάθε πιστό και πρόσθεσε πως «Η εκκλησία είναι η μάνα μας και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην Μητέρα».

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σταύρο Τσίρμπα, ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Λοβέρδος, ο Διοικητής του εργοστασίου βάσεως 301 ενώ τιμές απέδωσαν αγήματα στρατού, η φιλαρμονική του Δήμου καθώς και ο
σύλλογος Κρητών Αγίων Αναργύρων.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος εκ μέρους των ιερέων της ενορίας ευχαρίστησε όσους προσέφεραν για την καλή διοργάνωση της πανήγυρης και ευχήθηκε σε όλους οι άγιοι να σκεπάζουν τις οικογένειες τους ενώ στο τέλος ακούστηκε και ο
Εθνικός Ύμνος από την φιλαρμονική μπάντα του Δήμου.

Διαβάστε ακόμα