O Λαός της Μυκόνου τίμησε την Αγία Κυριακή

Στον εκ βάθρων ανακαινισθέντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, στη Χώρα της Μυκόνου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη και τους διακόνους, παρόντων Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Μυκόνου και πολλών πιστών Μυκονίων και παραθεριστών.

Λαβών αφορμή από την παράκληση του Αποστόλου Ιούδα στην Καθολική Επιστολή του «παρακαλώ επαγωνίζεσθαι τῇ ἅπαξ παραδοθείσῃ τοῖς ἁγίοις πίστει” ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε ότι η Εκκλησία, από τα πρώτα χρόνια της εν τω κόσμω παρουσίας Της παρακαλεί τους πιστούς, να παραμείνουν αφοσιωμένοι και να διατηρήσουν ανόθευτη την πίστη που παραδόθηκε από τους Απόστολους, τους Μάρτυρες και τους Πατέρες, οι οποίοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να θεμελιώσουν το ισχυρό οικοδόμημα της Εκκλησίας, υπό τη σκέπη της Οποίας ζούμε κα αγιαζόμεθα!
Προέτρεψε δε τους πιστούς να παραδώσουν, ως υποθήκη στα παιδιά τους, την ορθόδοξη πίστη, που από τους πατέρες και τους προγόνους τους παρέλαβαν, τονίζοντας ότι αυτή θα τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν νικηφόρα τις δυσκολίες της ζωής.

Ευχαρίστησε τέλος και τον Εφημέριο Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη και τους συνεργάτες του για την προετοιμασία και διοργάνωση της Πανηγύρεως καθώς και όλους, όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην επισκευή του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ήδη πλέει προς την ιερά νήσο Τήνο, προκειμένου να συμμετάσχει σε Συνεδρίαση της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής. Το εσπέρας θα μεταβεί στην Αθήνα και αύριο θα πλεύσει στη Σέριφο, στην οποία θα πραγματοποιήσει διήμερη ποιμαντική επίσκεψη.

Διαβάστε ακόμα