Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Κοσμά Κυνουρίας

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συνοδευόμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή μετέβη πραγματοποιώντας κατά  το 2ήμερο 30ής Ιουνίου και 1ης Ιουλιου  το ετήσιο προσκύνημα του  εις την γενέτειρα του  Κοσμά –  Κυνουρίας του όρους Πάρνωνος της επαρχίας Τριπόλεως.

Το εσπέρας της Παρασκευής  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ στον φερώνυμο ιερό ναό του χωρίου Κοσμάς προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού με τους  συνουδούς του ιερείς και  απο ώμορες ενορίες  τον εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτη.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού εψάλει και  η ιερά παράκληση των Αγίων Αναργύρων.

 Την επομένη ημέρα της εορτής των Αγίων.Αναργύρων στον προαναφερθέντα πανηγυρίζοντα  ιερό ναό προεξήρχε της  Αρχιερατικής  Θείας  Λειτουργίας  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ  πλαισιούμενος από τους  ιερείς  και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κήρυξε τον  θείο λόγο  στους πιστούς της ενορίας του Κοσμά  που τίμησαν την εορτή στους οποίους και απήυθυνε  τις  εόρτιες ευχές του.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας  πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της ιεράς εικόνος των Αγίων Αναργύρων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Σεραφείμ με την συμμετοχή των ιερέων και των  κατοίκων του χωρίου Κοσμάς και την ευρύτερη περιοχή  της Τρίπολης.

Φωτογραφίες Μαρία Βυζανιάρη

Διαβάστε ακόμα