Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σάμου στην Ικαρία

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στα ακριτικά μας Νησιά ηΣύναξις των Αγίων 12 Αποστόλων και η εορτή των Αγίων Αναργύρων. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων το Νησί της Ικαρίας.

Την Κυριώνυμο ημέρα των Αγίων Αποστόλων 30 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε καί κήρυξε τό θ. λόγο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στο χωριό Παναγιά.

Το απόγευμα οΜητροπολίτης μας χοροστάτησε του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Θέρμων, προεξήρχε της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων και τίμησε τους κ.κ. Κωνσταντίνο Πετρή και Βασίλειο Ξενάκη πολιούς ιεροψάλτες του Ιερού Ναού χειροθετόντας τους εις Αναγνώστας.

Ανήμερα της Εορτής 1 Ιουλίου ο Ποιμενάρχης μας Χοροστάτησε του Όρθρου, Ιερούργησε στη Θεία Λειτουργία και ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβοστάμου. 

Κατά την Ποιμαντική του Επίσκεψη ο Σεβασμιώτατος, συνεκάλεσε Ιερατική Σύναξη των Ιερέων της Αρχ. Περιφέρειας Αγ. Κηρύκου. Επισκέφθηκε Ενορίες προς διευθέτηση θεμάτων τους. Τέλεσε την εξόδιο ακολουθία της αείμνηστης Αγγελικής Νιαπά στον Ιερό Ναό Ταξ. Μιχαήλ Ξυλοσύρτη.

Διαβάστε ακόμα