Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα

Σήμερα 24/7 εορτή του Αγίου Αθηναγόρου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρούπολεως κ. Αθηναγόρας εόρτασε την ονομαστική του εορτή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον με συλλείτουργο στο οποίο συμμετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Σταγών κ. Θεόκλητος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου. Στο ιερό παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Τον θείο λόγο διηκόνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μορφή και το έργο του απολογητή Αθηναγόρα, ο οποίος έζησε τον 2ον μ. Χ αιώνα στην Αθήνα και την Αλεξάνδρεια. Ο άγιος εγκρατής γνώστης των φιλοσοφικών συστημάτων της εποχής του σαγηνεύθηκε από το λόγο του Χριστού και της Εκκλησίας Του και κατέστη ένθερμος απολογητής της ζωής των χριστιανών προς τους δυο αυτοκράτορες της εποχής του και δεινός εκφραστής του μυστηρίου της Αναστάσεως, θεμελιώνοντας την σε χωρία των έργων των κλασσικών φιλοσόφων, βεβαιώνοντας ότι δεν υφίσταται διαμάχη ανάμεσα στην επιστημονική γνώση και την πίστη της Εκκλησίας, καθώς κατείχε και τα δυο σε μια αρμονική ενότητα.

Στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στον συνονόματο του αγίου Ιεράρχη της Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως ευχόμενος να τον μιμηθεί στον τρόπο, το ήθος και την διδασκαλία, ώστε να ποδηγετεί σωστά τον λαό που ο Θεός και η Εκκλησία του ανέθεσαν με την εκλογή του σε επίσκοπο.

Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο βουλευτής κ. Γιάννης Λομβέρδος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λεωτσάκος, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος με τον Πρόεδρο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Πετρουπόλεως κ. Λάππας, εκπρόσωπος του Υπουργού Μεταναστεύσεως κ. Καιρίδη, καθώς και υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Στο τέλος της θ. Λειτουργίας ο Σεβ. μετά τις ευχές του προς τους Σεβ. Μητροπολίτες, τους πολιτικούς αλλά και τον απλό λαό μοίρασε σε όλους αντίδωρο και άρτο ευχόμενος κάθε καλό.

Στη συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού παρατέθηκε μικρό πρωινό προς όλους τους παρεβρεθέντας, όπου και ο Σεβ. δέχθηκε τις ευχές των πιστών.

Διαβάστε ακόμα