Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Πολιούχο Δημητσάνας Αγία Κυριακή

Δημητσάνα | Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον εορτασμό της Πολιούχου Δημητσάνας, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της.

Της Ακολουθίας χοροστάτησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου και Γόρτυνος κ. Νικηφόρου.

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την παρουσία τους στον εορτασμό της Πολιούχου της ιστορικής Δημητσάνας, αλλά και όλους τους παρισταμένους πολιτικούς και στρατιωτικούς άρχοντες της περιοχής, αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν στην προετοιμασία της Ιεράς Πανηγύρεως.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, αφού ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την τιμητική πρόσκληση συμμετοχής του στην πανήγυρη, αναφέρθηκε στην αγάπη της Αγίας Κυριακής στο Θεό, δηλαδή την αγάπη και το ολοκληρωτικό δόσιμο της ζωής της γι΄ Αυτόν. “Η Αγία ήταν μέλος και ζούσε ως μέλος της Εκκλησίας του Χριστού, συμμετέχοντας στα Μυστήριά της”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Η Αγία είναι πρότυπο για όλους μας και μας ανοίγει το δρόμο της πίστης και της πιστότητος στο πρόσωπο του Χριστού για να οδηγηθούμε εκ δεξιών του Σωτήρος Χριστού.”

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος της Αγίας στους γραφικούς δρόμους της ιστορικής κωμοπόλεως, συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και της Στρατιωτικής μπάντας της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου.

Τέλος, στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από την Χορευτική Ομάδα Δημητσάνας.

Παρέστησαν, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο Δήμαρχος Κατακωπιάς Κύπρου, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, ο Διοικητής της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου κ. Δημητρέλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παππάς, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Πλειάδα πιστών, τόσο Αρκάδων, αλλά και προσκυνητών συνέρρεαν στον εορτάζοντα περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις, λαμβάνοντας την χάρη και την ευλογία της εορτάζουσας Αγίας.

Διαβάστε ακόμα