Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσεμπερούς, στο Πάπαρι Αρκαδίας εόρτασε με κάθε λαμπρότητα τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ενώ στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ηλείας κ. Αθανασίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και Γόρτυνος κ. Νικηφόρου.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ο οποίος νωρίτερα προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Κάτω Ασέας.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος προχείρησε σε Αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο π. Ιάκωβο Κωνσταντίνου, αδελφό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας και Εφημέριο του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τρίπολης. Ο π. Ιάκωβος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την πατρική αγάπη που έχει δείξει στο πρόσωπό του και του ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να του χαρίζει υγεία και μακροημέρευση, έτσι ώστε τα πνευματικά του τέκνα να νιώθουν την ασφάλεια της πατρικής του σκέπης.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος στον λόγο του ευχαρίστησε από καρδιάς τους παρισταμένους Αρχιερείς για την τιμή που του έκαναν, τους άρχοντες του τόπου, αλλά και όλο το εκκλησίασμα που έφτασε έως το Ναό της Παναγίας Τσεμπερούς για να εορτάσει τον Άγιο Αλέξανδρο.

Με την σειρά του ο Μητροπολίτης Πατρών, αφού ομίλησε για τον Άγιο Αλέξανδρο, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μητροπολίτη κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος με το έργο και την ζωή του, τιμά τον εορτάζοντα Άγιο, του οποίου φέρει το όνομα. Τέλος, του ευχήθηκε και εκ μέρους των παρισταμένων Ιεραρχών έτη πολλά, υγιεινά και ευφρόσυνα.

Παρέστησαν, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου κ. Ηλίας Αξιοτόπουλος, η Πύραρχος κ. Ευφροσύνη Λαλιώτη, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Διαβάστε ακόμα