Αρχιερατικό Συλλείτουργο και χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Κοίμηση Θεοτόκου Αμαρουσίου

Συνεχίζονται οι εορτασμοί στον κατάμεστο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρούσιου.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώριτος, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου.

Πριν την Θεία Κοινωνία, ο οικείος Μητροπολίτης Κηφισίας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Βησσαρίωνα Παππά και απευθυνόμενος προς τον χειροτονηθέντα ανέφερε μεταξύ άλλων “ήρθε η ώρα να εκπληρωθεί αυτό που ονειρευόσουν από παιδί. Θα σε παρακαλέσω να έχεις φόβο Θεού. Όχι φόβο Θεού να μην σε τιμωρήσει, αλλά να έχεις σεβασμό προς Αυτόν. Να έχεις ευλάβεια ψυχής, να μην υπάρχει θράσος. Η ευλάβεια θα φέρει κατάνυξη, ώστε να επιτελείς τα ιερατικά σου καθήκοντα μέχρι την τελευταία σου αναπνοή. Να έχεις αγάπη προς αυτό που κάνεις, αγάπη προς τον Θεό και τους ανθρώπους. Δεν υπάρχουμε χωρίς τους πιστούς, δεν υπάρχει Εκκλησία χωρίς τους πιστούς. Η Εκκλησίας μας δεν είναι ούτε κληρικοκρατία ούτε λαοκρατία. Υπάρχουμε σε ένα ενιαίο σύνολο, κλήρος και λαός και επιτελούμε μαζί τα Μυστήρια. Τέλος, μη νομίζεις ότι θα σώσεις την Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη κανέναν, διότι έχει τον Σωτήρα της, τον Χριστό.”

Με τη σειρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας ευχαρίστησε άπαντες για τη φιλοξενία και μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη.

Διαβάστε ακόμα