Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Παλλεσβιακό Προσκύνημα της Παναγίας της Αγιάσου

           Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης και ιδιαίτερα στο Παλλεσβιακό Προσκύνημα της Παναγίας της Αγιάσου   ἡ απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.  Κατά την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ὁ Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και ο οικείος  Μητροπολίτης  κ. Ἰάκωβος με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και πλήθος ευλαβών προσκυνητών πού προσέτρεξαν στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Αγίας Σιών που κοσμεί τον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγιάσου και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα του νησιού. Το κήρυγμα έγινε από τον Θεοφιλέστατου Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο.   

          Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και ἡ Θεία Λειτουργία  Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου συλλειτουργούντων του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου και του σεπτού Ποιμενάρχη μας με τη συμμετοχή Πανοσιολογιωτάτων Αρχιμανδριτών, πρεσβυτέριων της Μητροπόλεως Πολυάνης και Κιλκισίου και της Μητροπόλεως Μυτιλήνης.  Το κήρυγμα έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο ο οποίος μίλησε για τις αρετές και τα χαρίσματα της Παναγίας και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης για την πρόσκληση να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

            Ο οικείος Μητροπολίτης κ. Ιάκωβος, προλογίζοντας την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, αφού ανέφερε ένα σύντομο ιστορικό της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Αγιάσου, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στους παρόντες Αρχιερείς καθώς και σε όλους όσοι αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις του δεκαπενταυγούστου.

Διαβάστε ακόμα