Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Κίτρους

Το Σάββατο 26 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος της ομώνυμης Κοινότητας.

Κατά τη Θ. Λειτουργία χειροτόνησε διάκονο τον Ιερόπαιδα της Ενορίας Κωνσταντίνο Τουμαρά, ο οποίος πρόσφατα νυμφεύθηκε.

Ο νέος διάκονος είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Στη Θ. Λειτουργία και τη χειροτονία συλλειτούργησαν ή συμπροσευχήθηκαν πολλοί ιερείς και διάκονοι, καθηγητές του νέου διακόνου, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του, που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, δεδομένου ότι πέρασαν πολλές δεκαετίας από τότε που τελέστηκε χειροτονία στο χωριό.

Ο νέος διάκονος στην προσφώνησή του αναγνώρισε δημόσια την κλίση του για την ιεροσύνη, μνημονεύοντας με συγκίνηση τη γιαγιά του που έσπειρε στην ψυχή του την αγάπη για την Εκκλησία, την οποία καλλιέργησαν στη συνέχεια οι ευσεβείς γονείς του και οι κατηχητές και οι πνευματικοί πατέρες του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τόνισε τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της χειροτονίας και της εορτής των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας, επισημαίνοντας το θυσιαστικό και μαρτυρικό ήθος της ιερατικής κλίσεως.Εξέφρασε ακόμη τη συγκίνησή του, διότι ο νέος διάκονος είναι καρπός του ποιμαντικού και κατηχητικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, καθώς επί πολλά έτη διετέλεσε μέλος των κατηχητικών συνάξεων, κατηχητής ο ίδιος, όπως και η διακόνισσά του, και στέλεχος των κατασκηνώσεων.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι ο νέος διάκονος θα υπηρετήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης.

Διαβάστε ακόμα