Λαμπρά πανηγύρισε ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής

Πράσινος Λόφος Ηρακλείου Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Λαμπρά πανηγύρισε σήμερα, Τρίτη 15 Αυγούστου 2023, ο ενοριακός Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, συμπαραστατούμενος από Ιερείς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στους παρισταμένους, ανέφερε ότι, «Η Υπεραγία Θεοτόκος με ελεύθερη βούληση συμμετείχε στο έργο της οικονομίας του Θεού και αυτό μας κάνει να αντιληφθούμε ότι η Κυρία των Αγγέλων γίνεται σήμερα η αφορμή σε ολόκληρη την Οικουμένη, σε ολόκληρη την Ορθοδοξία να γεμίζουν οι εκκλησίες, να έρχονται οι πιστοί και να προστρέχουν στο Τίμιο Πρόσωπό Της και να ζητούν τις μεσιτείες και τις πρεσβείες Της». «Η Παναγία σήμερα ό,τι Της ζητήσετε θα σας το δώσει», κατέληξε και ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι κοντά σε όλους τους πιστούς.

Εν συνεχεία, ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Ζήσης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου και Αρχιερατικός Επίτροπος Ηρακλείου Αττικής, ευχήθηκε έτη πολλά στους παρευρισκόμενους.

Δεκάδες πιστών συνέρρεαν κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Κεφαλογιάννη Λουκία, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη της Παναγίας Θεοτόκου.

Διαβάστε ακόμα