Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής

Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Εν μέσω πλειάδας προσκυνητών από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και με κάθε λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής Αρκαδίας.

Στον Όρθρο και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας xοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Παναγίας. “Η Παναγία κατάφερε να αγγίξει την Θεία Χάρη και έγινε κλίμακα προς τον ουρανό, μεσίτρια, οδηγήτριά, και λιμάνι για τους ανθρώπους”, τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα, ανέφερε πως ο τρόπος ζωής της Παναγίας μας γίνεται παράδειγμα ταπείνωσης και προσευχής για τους πιστούς. “Οφείλουμε να συσκεφθούμε σήμερα, ο καθένας μας ξεχωριστά, αν όντως με την ζωή μας είμαστε ακόλουθοι του Ευαγγελίου”, κατέληξε.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας πέριξ της Ιεράς Μονής.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής.

Διαβάστε ακόμα