Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτανεία στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής

Πράσινος Λόφος Ηρακλείου Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας τελέσθηκε απόψε, Τρίτη 15 Αυγούστου 2023, στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής.

Την Ακολουθία του Εσπερινού τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ενώ προέστη και της Ιεράς Λιτανεύσεως πλαισιούμενος από Ιερείς.

Προ της απολύσεως, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη εορτή της Παναγίας τον Αύγουστο, ανέφερε πως «η Παναγία έγινε η Μητέρα του Χριστού και η Μητέρα όλων των ανθρώπων για αυτό οι πιστοί έχουν πίστη, ευλάβεια και εμπιστοσύνη στο Πρόσωπό Της γιορτάζοντας την Κοίμησή Της σήμερα». «Η Παναγία είναι η Βασίλισσα του πόνου αφού είδε το παιδί Της να βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση», συνέχισε και εξήγησε γιατί οι πιστοί καλούν την Παναγία στις δύσκολες τους στιγμές όταν πονούν και πάντα «γυρνούν στη μητρική Της αγκαλιά». Εν συνεχεία, ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους τους παρισταμένους και ευχήθηκε η Παναγία να τους προστατεύει.

Ακολούθως, μετά τη λιτανευτική πομπή, ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Ζήσης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου και Αρχιερατικός Επίτροπος Ηρακλείου Αττικής, αφού αναφέρθηκε στην εορτή της Παναγίας, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην πανήγυρη και στην τέλεσή της ευχόμενος η Παναγία να τους σκέπει.

Πλήθος πιστών, μεταξύ άλλων αντιδήμαρχοι της πόλης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχαν τόσο στον Εσπερινό, όσο και στη λιτανευτική πομπή, για να λάβουν τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Διαβάστε ακόμα