Ο Μητροπολίτης Ιλίου στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων

Σήμερα, 6 Αυγούστου εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Όρθρο και λειτούργησε στον ομώνυμο ναό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στα Βριλήσσια, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, τον Αρχιμ. Χρύσανθο Λιόλιο, πλήθος ιερέων από όμορους ναούς και τους διακόνους του π. Κωνσταντίνο Μανώλη και π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Πριν την οπισθάμβωνο ευχή ο Σεβ. ομίλησε δι’ ολίγων, παίρνοντας αφορμή από το τροπάριο της Λιτής του Εσπερινού: «Δεύτε αναβώμεν εις το όρος Κυρίου και εις τον οίκον του Θεού ημών και θεασώμεθα την δόξαν της Μεταμορφώσεως αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά Πατρός, φωτί προσλάβωμεν φως» για τις εν όρει εμφανίσεις του Θεού Λόγου, όπως καταγράφονται στην Παλαιά Διαθήκη, καθώς για την Μεταμόρφωση Του στο όρος Θαβώρ και τις συνέδεσε με την συμμετοχή μας στην θεία λειτουργία, όπου πραγματικά καλούμενα να ανέβουμε στο όρος του Θεού και στον οίκο Του και να δούμε την δόξαν Του κοινωνόντας το Σώμα και το Αίμα Του.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβ. προέβη στην χειροθεσία σε Σταυροφόρο Οικονόμο του κληρικού π. Αρτεμίου Κυριακόπουλου και ευλόγησε τα προσφερθέντα σταφύλια κατά την εκκλησιαστική τάξη.

Ευχαριστήριους προσρήσεις προς τον Σεβ. απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ε.Σ. του Ιερού Ναού και αντιφώνησε ο Σεβ. ευχαριστώντας και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για την ευλογία που του έδωσε να λειτουργήσει στον εορτάζοντα Ιερό Ναό.

Το αντίδωρο μοίρασε ο χειροθετηθείς δεχθείς τις ευχές των εκκλησιασθέντων.

Διαβάστε ακόμα