O πανηγυρικός εορτασμός της μετακομιδής του Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου

Με κάθε μεγαλοπρέπεια, αλλά και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάζεται η μετακομιδή του Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο.

Απόψε το απόγευμα έγινε η Κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό.

Αμέσως μετά εψάλη δοξολογία και έγινε η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό και ακολούθως ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Ζάμπιας κ. Ιωάννου, Zακύνθου κ. Διονυσίου και των Θεοφ. Επισκόπων Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σιλβέστρου και Νειλουπόλεως κ. Νικοδήμου

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετέχουν και οι αρχές του τόπου και εκατοντάδες πιστοί.

Στο νησί βρίσκονται για τις εορταστικές εκδηλώσεις η Περιφερειάρχης Ι.Ν. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ο υπ. Περιφερειάρχης Ι.Ν. Γιάννης Τρεπεκλής, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός και ο Βουλευτής Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος, ενώ αύριο αναμένεται να έρθει στο νησί και η υφ. Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, η οποία θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγ. Διονυσίου.

Πηγή: imerazante.gr

Διαβάστε ακόμα