Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Κοίμηση Θεοτόκου Αμαρουσίου

Μαρούσι Ι Δημήτρης Μανώλαρος

Με λαμπρότητα και παρουσία χιλιάδων πιστών ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό του Αμαρουσίου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην αυριανή εορτή τόνισε μεταξύ άλλων ότι” η Παναγία υπήρξε διακριτική, σεμνή και σιωπηλή σε ολόκληρη τη ζωή της. Ηταν η πρώτη, μαζί με τις Μυροφόρες, που πήραν το μήνυμα της Νίκης και συνάντησαν πρώτες τον Αναστάντα Κύριο. Η Κυρία Θεοτόκος υπήρξε η κλίμαξ η ουράνιος, η οποία συνέδεσε τα παρόντα με τα μέλλοντα. Ο μήνας Αύγουστος είναι αφιερωμένος σε αυτό το γεγονός, το οποίο έχει χαρακτήρα χαρμολύπης. Από τη μία υπάρχει η χαρά, ότι η Κυρία Θεοτόκος είναι η μεσίτρια στον λόγο του Θεού και από την άλλη η λύπη της εκκλησίας μας γιατί έφυγε από τα παρόντα στα μέλλοντα. Μετέστη ολόσωμη στον ουρανό, γιατί εκείνο το σώμα δεν μπορούσε να δεχθεί το νόμο της φθοράς.”

Μετά το τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού, κλήρος και λαός λιτάνευσαν τις ιερές εικόνες στους δρόμους του Αμαρουσίου, υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου και παρουσία στρατιωτικού αγήματος, αντιπροσωπεία σωμάτων προσκόπων και του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμα