Πανηγυρικός Εσπερινός και λιτάνευση του Αγίου Φανουρίου στην Νέα Ερυθραία

Νέα Ερυθραία Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Λαμπρά εόρτασε απόψε, Σάββατο 26 Αυγούστου 2023, το μεγαλοπρεπές παρεκκλήσιο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς, το οποίο στεγάζεται υπογείως στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού και της Λιτανιτευτικής πομπής προεξήρχε ο Αρχιμ. Νικάνωρ Καραγιάννης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Ευστράτιο Δελατόλα, Αρχιερατικό Επίτροπο Πεύκης – Μεταμορφώσεως, τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Κωστή, Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγ. Ματρώνας Νέας Ερυθραίας, τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Τραντά και τον Αρχιμ. Αθανάσιος Ντέτσικας, Αρχιερατικός Επίτροπος Νέας Ερυθραίας – Εκάλης.

Στο κήρυγμά του ο Αρχιμ. Νικάνωρ, αφού αναφέρθηκε στον Άγιο Φανούριο, τη σύνδεσή του με τη φανέρωση πραγμάτων και το έθιμο της φανουρόπιτας, κάλεσε τους πιστούς να συμπεριλαμβάνουν όλους στις ευχές και προσευχές τους και τόνισε ότι ο Χριστός δεν επιθυμούσε την κατανάλωση και την αφθονία. «Αυτό που παίρνουμε πρέπει να το μοιραζόμαστε για να αυξάνεται», συνέχισε. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους παριστάμενους «Ο Άγιος Φανούριος να φανερώνει σε όλους το νόημα της ζωής».

Εν συνεχεία, ο Αρχιμ. Αθανάσιος Ντέτσικας, αφού ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους, κληρικούς και λαϊκούς, τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γεώργιο Θωμάκο, τη Φιλαρμονική μπάντα και την Ελληνική Αστυνομία , ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος Φανούριος να τους ευλογεί και να έχουν ευημερία στη ζωή τους.

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά την Ακολουθία προκειμένου να λάβει τη χάρη και την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου.

Διαβάστε ακόμα