Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου

Πράσινος Λόφος Ηρακλείου Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε απόψε, Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023, Πανηγυρικός Εσπερινός στον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής.

Στην ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε ο Μετοχιάρης της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου της Ι.Μ. Αγίου Παύλου (Αγίου Όρους) Αρχιμ. Βασίλειος Κεστελίδης, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Στο κήρυγμά του ο π. Βασίλειος, αναφέρθηκε στα θαύματα της Θεοτόκου και μεταξύ άλλων στο ύψιστο θαύμα, της γέννησης του Χριστού. «Η Παναγία μας είναι η μετά Θεόν Θεός, είναι η Μάνα των Χριστιανών» και συνέχισε «Η Παναγία που είναι η Μητέρα η Μεσίτρια και η Εγγυήτρια της σωτηρίας μας». Ακολούθως, τόνισε την ύψιστη σημασία της θέσης της Παναγίας στην εκκλησία και στη ζωή των πιστών, οι οποίοι έχουν αφιερώσει εκατοντάδες ναούς στη χάρη της σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Εν συνεχεία, ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Ζήσης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου και Αρχιερατικός Επίτροπος Ηρακλείου Αττικής, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους που προσεύχονται όλοι μαζί στην εορτή της Θεοτόκου, ευχαρίστησε τον Μετοχιάρη π. Βασίλειο και τον λοιπό κλήρο που παρευρέθηκαν για να εορτάσουν όλοι μαζί τη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης.

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά την Ακολουθία, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβούλου, προκειμένου να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη της Παναγίας Θεοτόκου.

Διαβάστε ακόμα