Πολυαρχιερατικός Εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Μαντινείας Αλεξάνδρου

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου τελέσθηκε απόψε, Τρίτη 29 Αυγούστου 2023, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Κάτω Ασέας Αρκαδίας.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σπάρτης κ. Ευσταθιου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Ο Μητροπολίτης Άρτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην βιοτή του εορτάζοντος Αγίου Αλεξάνδρου, τονίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισε στην Ά Οικουμενική Σύνοδο, καταδικάζοντας την αίρεση του μονοφυσιτισμού. “Ο Άγιος Αλέξανδρος έγινε με την ζωή του σύμμορφος Χριστού και παράδειγμα ζωής”, τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος, ευχήθηκε εκ μέρους όλων των παρισταμένων Αρχιερέων έτη πολλά, ευλογημένα στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο και όλους τους παρισταμένους που προσήλθαν στην Κάτω Ασέα για να τιμήσουν τον Άγιο Αλέξανδρο και να του ευχηθούν τα δέοντα στην ελαχιστότητά του.

Να σημειωθεί, ότι χθες, Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, προπαραμονή της εορτής, ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος δέχθηκε επίσκεψη από τον αδελφικό του φίλο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος του ευχήθηκε τα δέοντα.

Διαβάστε ακόμα