Ανοίγει Super Market και στο Άγιον Όρος

Με πληθώρα νέων προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας σε καίριες κατηγορίες, τα οποία έχουν brands του Ομίλου Delhaize Ahold, μεγαλύτερη προώθηση του προγράμματος franchise, εσωτερική αναδιάρθρωση αλλά και επενδύσεις συνολικού ύψους 181 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία σε καταστήματα, ψυγεία και logistics, θα επιχειρήσει η διοίκηση της ΑΒ Βασιλόπουλος να κάνει το comeback διεκδικώντας κάτι καλύτερο απ’ την εικόνα στασιμότητας των τελευταίων ετών. Ένα στοίχημα μεγάλο, ειδικά καθώς η αλυσίδα κατέγραψε ζημιές το 2022 και ξεκινά, όπως παραδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Νίκος Λαβίδας με την «εσφαλμένη εντύπωση ότι είναι μία ακριβή αλυσίδα».

Μία «ρετσινιά» που η διοίκηση Λαβίδα, που συμπλήρωσε αυτές τις μέρες έναν χρόνο στο «τιμόνι» της δεύτερης – κατ’ άλλους τρίτης – μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, έχει θέσει προτεραιότητα να «διαγραφεί».

Γι αυτό και όπως εξήγησε η αλυσίδα επέλεξε να μην προστατεύσει πάση θυσία την κερδοφορία της σε μία αρκετά δύσκολη χρονιά, όπως η περυσινή κατά την οποία η άνοδος του ενεργειακού κόστους και το μπαράζ των ανατιμήσεων σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση αφαιρώντας την όποια ευελιξία θα μπορούσαν να έχουν οι αλυσίδες οδήγησαν τελικά σε αρνητικό τελικό αποτέλεσμα.

Με δεδομένο αυτό και με στόχο η εταιρεία να «φύγει μπροστά» μέσω του επενδυτικού της πλάνου, προχώρησε στη σύναψη ομολογιακού δανείου απ’ τη μητρική συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Το τριετές επενδυτικό πλάνο της αλυσίδας φθάνει τα 181 εκατ. ευρώ και αφορά κυρίως νέα καταστήματα, ανανέωση εξοπλισμού και προώθηση του προγράμματος franchise. Συνολικά το πλάνο προβλέπει την ίδρυση 198 νέων καταστημάτων, 16 εταιρικών και 182 franchise.

Μόνο για φέτος το επενδυτικό πρόγραμμα είχε προσδιοριστεί στα 64,5 εκατ. ευρώ προβλέποντας μεταξύ άλλων το άνοιγμα έξι εταιρικών καταστημάτων εκ των οποίων τα τέσσερα ήδη έχουν λειτουργήσει.

Τον Νοέμβριο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το κατάστημα στο Μαρούσι 3.000 τμ ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανοίξει το πρώτο σούπερ μάρκετ στο Αγιο Ορος! Σε συμφωνία με τη μοναστική κοινότητα το κατάστημα του ΑΒ θα είναι στις Καρυές και το κωδικολόγιο θα είναι προσαρμοσμένο με έμφαση και σε τοπικά προϊόντα!

Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο της ΑΒ Βασιλόπουλος αριθμεί σήμερα 636 καταστήματα, εκ των οποίων 242 franchise και 14 cash & carry.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα