Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Μονή Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων Ρεθύμνης

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ιστορικό Μοναστηρι της Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων Ρεθύμνης.

Προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος από τον ξεναγήθηκε Μητροπολίτη Ρεθύμνης στο Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μονής Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων, ενώ είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γεώργιο Μαρινάκη την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, κ. Μαρία Λιονή.

Tο μεγάλο πανηγύρι στην Παναγία των Μυριοκεφάλων, στα νοτιοδυτικά του Νομού Ρεθύμνης εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου.

Το σπουδαίο πανηγύρι ξεχωρίζει όχι μόνο για τις όμορφες, παραδοσιακές εικόνες που συναντάει κανείς στο χωριό Μυριοκέφαλα, αλλά κυρίως για την συγκινητική προσπάθεια αμέτρητων πιστών που από την προηγούμενη ημέρα και φυσικά ανήμερα πεζοπορούν από τις γύρω περιοχές μέχρι εκεί.

Οι ομάδες πεζών που ακολουθούν τον εθνικό δρόμο προς την Επισκοπή μένουν αφοσιωμένοι στον στόχο τους παρά την κούραση, υποστηρίζουν έμπρακτα το ξεχωριστό αυτό έθιμο και βεβαίως εκφράζουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την βαθιά τους πίστη στην Παναγία.

Όπως και αν το εκλάβει κάποιος, είναι ένα θέαμα που συγκινεί και δικαιολογημένα έχει προσδώσει στην Ιερά Μονή Μυριοκεφάλων τον χαρακτηρισμό η «Τήνος της Κρήτης».

Διαβάστε ακόμα