Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο Αρχιδιάκονος της Ι. Μ. Νέας Ιωνίας π. Ιερώνυμος Περαματζής

Περισσός – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας Περισσού, η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας π. Ιερωνύμου Περαματζή.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων και Διακόνων από Ιερές Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Συμπροσευχόμενος παρέστη εκ του Ιερού Βήματος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του ευλαβεστάτου Ιεροδιακόνου π. Ιερωνύμου Περαματζή.

Ο π. Ιερώνυμος στον χειροτονητήριο λόγο του αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτηκ. Γαβριήλ, ανέφερε: “Στέκομαι μπροστά τούτη την ώρα προκειμένου να λάβω τον δευτερο βαθμό της Ιεροσύνης, όχι επειδή είμαι άξιος η κοπίασα γι΄ αυτό αλλά επειδή η χάρις του Θεού με οδήγησε σε αυτό το μονοπάτι”.

Απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι ο Πρεσβύτερος αποτελεί δοχείο Θείας Χάριτος, την οποία μεταδίδει στους πιστούς. Συνάμα, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τα χαρίσματα του π. Ιερωνύμου, ενώ του ευχήθηκε ο Θεός να τον χαριτώνει και να τον ενισχύει στη νέα του διακονία μέσα σε μία σύγχρονη κοινωνία με προκλήσεις και αμφισβητήσεις. “Να διακονείς την ενότητα του Σώματος του Χριστού με ειλικρίνεια, γνησιότητα, χωρίς φατρίες και διχασμούς”, τόνισε χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει και για την τριετή διακονία και βοήθειά του στο στο πρόσωπο του Επισκόπου.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη το νέο Πρεσβύτερο.

Το νέο Πρεσβύτερο τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, φορείς της πόλεως, μέλη τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος συγγενών και φίλων του, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας για να προσευχηθούν για τον νεοχειροτονηθέντα ιερέα και να αναφωνήσουν το ΑΞΙΟΣ.

Πλήθος πιστών παρέστη στον ως άνω Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία, αλλά και να ευχηθεί τα δέοντα στον νέο Πρεσβύτερο π. Ιερώνυμο.

Διαβάστε ακόμα