Eγκαίνια Ναού στο Ρέθυμνο τέλεσε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωσήφ του Ηγιασμένου, του επονομαζομένου Σαμάκου, του Κρητός, τέλεσε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου & Στροφάδων κ. Διονύσιος, συμπαραστατούμενος υπό του Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.

Ο Ιερός Ναός βρίσκεται στον δρόμο προς το χωριό Φωτεινού και είναι κτίσμα της οικογένειας Γεωργίου και Άννας Μαραγκουδάκη που αφιέρωσαν τον ναό στον Άγιο Ιωσήφ τον Σαμάκο, το λείψανο του οποίου βρίσκεται άφθορο στο χωριό Γαϊτάνι της Ζακύνθου.

Δεδομένων των ισχυρών δεσμών των δύο αυτών νησιών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης προσκάλεσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο να τελέσει τα εγκαίνια του Ναού.

Παρών στα εγκαίνια και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος ο οποίος εξέφρασε την χαρά του και την ευχαριστία του εκ μέρους όλων των Κρητών, που ένα έργο που οραματίστηκε και ξεκίνησε ο ίδιος όταν ήταν Μητροπολίτης Ρεθύμνης, ολοκληρώνει σήμερα ο Μητροπολίτης της νήσου όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Οσίου Ιωσήφ.

Εξέφρασε επίσης την ευαρέσκειά του προς τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο που διακονεί με αγάπη και αφοσίωση την παλαιά του Επαρχία.

Διαβάστε ακόμα